Tradiční česká omáčka, do které přidáváme kyselé okurky. Množství okurek a přílohu nechám na vás.
Hodnocení
3.0
/ 5 (405x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
2x
Ingredience
40 g
slanina
- -
sůl
- -
máslo
- -
strouhanka
2 ks
cibule
- -
mletý pepř
- -
paprika mletá
125 ml
červené víno
750 g
maso hovězí zadní
- -
okurka sterilovaná
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky. V kastrole rozpustíme slaninu, máslo a přidáme cibulku nakrájenou nadrobno, zasypeme paprikou a zalijeme vývarem, vložíme maso, osolíme a dusíme dočervena. Pak na maso nasypeme strouhaný chléb, podusíme, zalijeme trochou vody, přidáme nakrájené okurky a znovu chvíli podusíme. Před podávání nalijeme do omáčky červené víno a chvíli povaříme.