příloha | ||
---|---|---|
250 g | čočka žlutá | |
2 ks | vařená vejce | |
2 ks | párek | |
na ozdobu | ||
1 ks | cibule | |
podle chuti | ||
2 špetky | sůl | |
podle potřeby | ||
1 l | voda |
Žlutá čočka je lépe stravitelná než ta klasická, tolik nenadýmá, nemusí se namáčet den předem a na talíři vypadá velmi zajímavě. Prodává se v loupané variantě, kterou stačí zalít vodou a 12 minut povařit. Snadno se rozvaří, proto je dobré občas promíchat a kontrolovat měkkost. Nakonec osolíme a opět promícháme.
Skvělá bude s osmaženou cibulkou, pikantní uzeninou a samozřejmě by k ní neměla chybět vařená vejce. Žlutá čočka je velmi oblíbenou součástí indické kuchyně, kromě příloh se z ní dělají i saláty a polévky, pomáhá upravit zažívání.
Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?
Jak odlehčit jídelníček a dodat tělu potřebné živiny? Luštěniny jsou správnou volbou, a to díky obsahu komplexních sacharidů, vlákniny, aminokyselin a rostlinných bílkovin. Ovšem ne každý má rád hrách, čočku, fazole či cizrnu v klasické podobě. Máme pro vás jednoduché řešení, luštěninové těstoviny Légumio od Bonduelle, které se dají výborně kombinovat, navíc jsou přirozeně bezlepkové.
Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů
Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena