Cibuli očistíme, pokrájíme na měsíčky a opražíme na rozehřátém husím sádle. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a oloupeme. Vejce nemeleme, ale roztlačíme je v míse pomocí vidličky tak, aby z nich byly malé kousky.
Vejce osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, špetkou mleté sladké červené papriky, přidáme plnotučnou hořčici a promícháme. Do vaječné směsi vmícháme opraženou cibuli i s husím sádlem, promícháme a odložíme odležet do chladničky, aby ztuhlo rozpuštěné husí sádlo do takové míry, že pomazánka bude mít výbornou roztíratelnou konzistenci.
Židovská vejce natíráme na čerstvý doma upečený chléb nebo pečivo a podáváme s horkým čajem. Pomazánku můžeme doplnit pokrájenou zelenou paprikou a rajčaty. Židovská vejce jsou vynikající jako sytá nedělní snídaně, ale vhodná jsou i pro děti do školy na svačinu.
Kousky cibule opražené v husím sádle a malé kousky vajec dodávají pomazánce výjimečnou chuť a velmi odlišnou od vaječných pomazánek se syrovou cibulí. Jde o velmi oblíbené a ve světě rozšířené tradiční jídlo židovské kuchyně.