1 ks | vejce | |
20 g | máslo | |
100 g | šunka | |
3 lžíce | mléko | |
1 ks | cibule | |
3 ks | rohlík | |
50 g | hladká mouka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
čerstvá petrželka |
Pečivo nakrájíme na malé kousíčky, vejce rozšleháme s mlékem a touto směsí pečivo pokropíme. Oloupanou cibuli a petrželku nasekáme na jemno, společně zpěníme na másle, přidáme k rohlíkům i s moukou a vsypeme na malé kousíčky nasekané uzené maso nebo šunku. Vše dobře zpracujeme.
Ze směsi formujeme malé knedlíčky, které vaříme 10 minut v polévce či vývaru.
Žemlové knedlíčky se šunkou jsou opravdu výborné a stojí za vyzkoušení.
Foto: Shutterstock.com
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem
Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena