2 ks | vejce | |
100 g | hladká mouka | |
0.5 lžičky | kypřicí prášek do pečiva | |
80 g | moravské uzené | |
500 g | bílé hlávkové zelí | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý kmín | ||
na potření | ||
sádlo |
Recept na zelné placky se škvarky krok za krokem
Zelné placky neboli zelňáky či zelníky jsou jihočeskou pochoutkou a připravujeme je z kysaného zelí. Můžeme je smažit na sádle, ale i péci v troubě. V dnešním receptu si ukážeme oba způsoby.
Klasické i neotřelé recepty s kysaným zelím na každý den
Cenově dostupné a hlavně velmi zdravé kysané zelí je neodmyslitelnou součástí jídelníčku. Naše tělo dokáže prohřát, dodat mu spoustu vitamínů a o stupínek výš posunout naši imunitu. Vybrali jsme pro vás pár skvělých receptů.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena