500 g | bílé kysané zelí | |
4 ks | brambory | |
1 l | zeleninový vývar | |
3 lžičky | mletá sladká paprika | |
1 lžička | celý kmín | |
1 lžička | pepř a sůl | |
1 ks | tempeh | |
125 ml | rostlinná smetana | |
2 snítky | bobkový list | |
2 lžíce | olej | |
1 ks | cibule |
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a v hrnci ji na rozpáleném oleji necháme zpěnit. Poté přidáme na kostičky nakrájený tempeh, zasypeme červenou paprikou a krátce orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem, do kterého přidáme očistěné brambory nakrájené na kostičky, kysané zelí, kmín a bobkový list.
Polévku vaříme zhruba 20 minut do změknutí brambor. Poté vyndáme bobkový list a polévku zjemníme smetanou.
Zelnou polévku s tempehem pár minut povaříme, následně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Veganská svíčková omáčka s brusinkami a uzeným tofu krok za krokem
Veganská verze oblíbené svíčkové omáčky není vůbec složitá. Můžete se o tom sami přesvědčit v našem receptu krok za krokem.
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena