1 hrst | malá rajčata | |
1 ks | cibule šalotka | |
4 ks | ředkvičky | |
0.3 ks | pórek | |
0.3 ks | jablko | |
salát | ||
---|---|---|
200 g | kozí sýr | |
podle chuti | ||
čerstvě mletý barevný pepř | ||
čerstvá bazalka | ||
ocet balsamico | ||
olivový olej |
1. Zeleninu (cibuli, barevná rajčátka, zelenou část pórku a papriku s ředkvičkami) dobře očistíme a nakrájíme. Cibuli na proužky, rajčátka na čtvrtinky, jablko na proužky a ředkvičky s pórkem na kolečka.
2. Kozí sýr nakrájíme na plátky a poklademe na talíře. Šikovně navrstvíme veškerou zeleninu a jablíčko, zasypeme čerstvě mletým pepřem z mlýnku a zakápneme balsamicem a olivovým olejem. Pokud máme čerstvou bazalku, použijeme ji jak k dochucení, tak na ozdobu.
3. Zeleninový salát s kozím sýrem ihned podáváme. Přikusujeme domácí focacciu, kterou jsme si lehce opekli na troše olivového oleje.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Jak na pravý salát Caesar? Naučíme vás ho krok za krokem
Dnes vás krok za krokem naučíme famózní salát, který je součástí menu po celém světě. Základem je římský salát, nezaměnitelný dresink, křupavé krutony a parmazán.
Život bez masa: Staňte se na pár dní vegetariánem
Vegetariáni se často potýkají s nepochopením a jednou z obvyklých otázek, která směrem k nim vychází z úst masožravců, je "A co jako jíš?" Pokrmy bez masa, to nejsou jen nudné saláty a zelenina bez chuti, ale i nápadité a do detailu propracované recepty ze zdravých a plnohodnotných surovin. Máme pro vás 12 tipů na hlavní jídlo ve vegetariánské verzi.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena