Uvaříme si rýži podle návodu na obalu. Oloupeme cibuli, očistíme pórek, omyjeme papriky a rajčata. Očistíme hlívu ústřičnou. Vše pokrájíme na kostky.
V pánvi rozehřejeme olivový olej, do něhož přidáme připravenou zeleninovou směs. Restujeme, dokud nejsou hotové houby. Před koncem přidáme sůl, sladkou papriku, kari a sójovou omáčku. Hotovou rýži přimícháme k zelenině na pánvi a společně promícháme.
Zeleninové rizoto ihned podáváme.
Dobrý den, Váš recept mě zaujal. Vařím doma hlívové rizoto často a je báječné! Zkuste vařit vhodný typ rýže rovnou s přidanými surovinami a poznáte i vy, co to je rizoto. Až vaši připravenou směs orestujete, vyndajte ji z pánve, osmažte na ní rýži a pak směs vratťe, podlijte a nechte dovařit spolu, zažijete jiný rozměr chuti. A nebojte se použít i jinou zeleninu... zkuste třeba s cuketou a sušenými rajčaty, nebude to taková nuda. S přáním krásného dne Edita