Brokolici očistíme, odřízneme tvrdý košťál a rozdělíme na malé růžičky. Uvaříme v osolené vodě s kapkou citronu doměkka. Uvařenou brokolici scedíme a necháme okapat a
vychladnout. Brokolici prsty rozdrobíme na ještě menší kousky.
Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Vsypeme balíček zeleninové směsi (mrkev s hráškem), kterou necháme za občasného míchání povolit. Mírně osolíme, posypeme pepřem a přidáme i oregano. Do směsi vmícháme brokolici a přidáme trochu bujonu. Bujon použijeme zeleninový nebo bylinkový. Zjemníme kouskem másla, podlijeme vodou a podusíme doměkka a do vypaření vody.
Zeleninovou přílohu podáváme k masu nebo ve větší porci jako hlavní jídlo doplněné třeba kousky opečené bagety. Dá se jíst i studená.