1 ks | cibule | |
1 ks | pórek | |
50 g | hladká mouka | |
1 ks | paprika červená | |
1 ks | brambor | |
0.5 hlávky | malé čerstvé zelí | |
podle chuti | ||
---|---|---|
cukr | ||
ocet | ||
podle potřeby | ||
olej | ||
1.7 l | vývar |
Zelí očistíme od povadlých listů, zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé špalíčky. Čerstvou červenou papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Brambor oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Zelí podlijeme studenou vodou, osolíme, okmínujeme a podusíme doměkka. Z oleje, cibule a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a přidáme na kostičky nakrájené brambory, papriku a pórek. Ochutíme solí, pepřem a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Nakonec do polévky vmícháme podušené zelí a podle chuti ji okyselíme a přisladíme. Hustou zeleninovou polévku se zelím můžeme podávat jako samostatný pokrm s pečivem.
Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem
Zahřejte se! Minestrone je vynikající italská polévka, které se vaří na nespočet způsobů. V každé oblasti Itálie je tato vydatná polévka připravována s různými obměnami a v podstatě se v ní zužitkuje téměř jakákoliv zelenina.
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena