1 balíček | jasmínová rýže | |
2 ks | mrkev | |
1 konzerva | cizrna konzervovaná | |
2 lžíce | olej | |
1 lžička | uzená paprika | |
1 špetka | sůl | |
1 hrst | polníček | |
1 ks | avokádo | |
2 lžíce | tahini pasta |
Propláchnutou rýži uvaříme ve vodě podle návodu. Mezitím propláchneme cizrnu a dáme na pánev na olej orestovat. Přidáme sůl a červenou papriku a restujeme zhruba 5 minut. Poté si nakrájíme uzené tofu na plátky a rychle orestujeme na pánvi z obou stran. Mrkev očistíme a škrabkou na brambory vytvoříme tenké plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Poté si oloupeme avokádo a nakrájíme také na plátky.
Když je rýže uvařená, tak můžeme začít skládat naši misku. Do misky přendáme část rýže, část kořeněné cizrny, polovinu orestovaného tofu, nakrájenou papriku a mrkev a avokádo. Do misky přidáme omytý polníček a vše zakápneme tahini pastou a posypeme semínky.
Takto připravenou misku můžeme ihned servírovat. Zeleninová bowl je skvělým a chutným obědem.
Nejzdravější potraviny: Které to jsou a jaké jsou jejich benefity?
Pojďme se společně podívat na 5 druhů potravin, které patří mezi výživové pecky. Nechybí náhodou ve vašem jídelníčku?
Videorecept: Thajské zelené kari
Tip na výborné pikantní jídlo, které si jistě oblíbíte pro jeho chuť a rychlou přípravu.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena