Kakaový prášek dodává barvu, podáváme s rýží, bramborem nebo zeleninovými saláty.
Hodnocení
2.9
/ 5 (1020x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
- -
sůl
2 lžíce
smetana
1 lžíce
mouka
- -
kmín
280 ml
voda
- -
citron
- -
mletý pepř
2 lžíce
med
- -
paprika mletá
- -
oregano
1 lžička
kakaový prášek
1 kg
žebírka
Postup přípravy
Žebírko ponecháme v kuse a grilujeme 20-25 minut při 200 st. Přebytečný tuk slijeme. Smícháme kakao, mouku, kmín, papriku, oregano, sůl, pepř, vodu a med a přelijeme tím žebírko, snížíme teplotu na 180 a pečeme asi půl hodiny, dokud maso nezměkne. Potom žebírko nakrájíme na jednotlivé kousky a upravíme na talíř. Do omáčky v pekáči vlijeme šlehačku a dáme na mírný oheň, přivedeme k varu a přelijeme omáčkou žebírka, zdobíme citronem.