500 g | hlíva ústřičná | |
4 ks | brambory | |
1 ks | mrkev (větší) | |
500 ml | zeleninový vývar | |
2 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
1 balení | malý rajský protlak | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 lžička | kmín | |
1 lžička | sůl | |
1 špetka | mletý pepř | |
1 lžíce | majoránka | |
1 lžička | mletá sladká paprika |
V hrnci orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, poté přidáme prolisovaný česnek. Hlívu očistíme, nakrájíme a vložíme do hrnce. Posypeme mletou červenou paprikou, přidáme kmín a promícháme.
Brambory a mrkev očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce. Poté zalijeme rajským protlakem, přidáme zeleninový vývar a vaříme zhruba 20 minut, dokud nejsou brambory a mrkev měkké. Nakonec přidáme majoránku, opepříme, osolíme.
Zdravý guláš z hlívy ústřičné můžeme podávat.
Videorecept Pohanka a dušené houby
Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.
Domácí veganské kimchi krok za krokem
Recept na domácí kimchi ve veganské verzi. Tato kvašená zelenina se hodí skoro ke každému jídlu a obohatí ho vitamíny.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena