4 ks | zralý banán | |
1 špetka | sůl | |
2 hrnky | celozrnná špaldová mouka | |
1.5 lžičky | kypřicí prášek do pečiva | |
1.5 lžičky | jedlá soda | |
0.8 hrnku | strouhané jablko | |
0.5 hrnku | máslo | |
0.4 hrnku | javorový sirup |
Troubu rozehřejeme na 180°C, chlebovou či jinou podobně velkou formu vymažeme olejem a vysypeme , případně vyložíme pečícím papírem.
V míse smícháme veškeré suché ingredience, v druhé míse rozmixujeme ty tekuté a mokré ingredience, do kterých pomalu přisypáváme suchou směs. Banány použijeme opravdu zralé.
Hotové těsto na banánový chlebíček dáme do formy a pečeme 1 hodinu, vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí. V případě potřeby dopékáme o něco déle, záleží na tom, jak nám peče trouba.
Zdravý banánový chlebíček necháme zcela vychladnout, poté nakrájíme a podáváme jako zdravou snídani či svačinku.
Zdravé pečení – proč se ho nebát a jak začít?
Dolehl na vás začátek nového roku se vší tíhou právě uplynulých Vánoc, které jste si, pokud jde o jídlo, užili naplno a bez odpírání? Nebo prostě jen máte rádi sladké, ale už nějakou dobu je to na vás vidět, a to je to, co vás trápí?
Jak zužitkovat zralé banány? Banánový chlebíček s arašídovým máslem je skvělou volbou
Vynikající a zdravý moučník, ve kterém můžete zužitkovat hodně zralé banány.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena