100 g | mouka z červené čočky | |
150 g | rostlinné mléko | |
1 lžička | skořice | |
0.5 lžičky | kypřicí prášek | |
1 lžička | kokosový olej |
Do mouky z červené čočky nalijeme kokosové mléko, přidáme lžičku skořice a malou lžičku kypřícího prášku a metličkou pořádně promícháme. Připravené těsto necháme zhruba 10 minut odstát.
Poté pánev vytřeme kokosovým olejem a lžící tvoříme lívance. Opékáme z obou stran dozlatova.
Zdravé lívance z čočkové mouky nejlépe chutnají s rostlinným jogurtem, oříškovým máslem a ovocem. Tato množství vyjde zhruba na 8 menších lívanců.
Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou
V době karantény a nouzového stavu už dost možná nevíte, jakou snídani dětem den co den připravit. Vajíčka už je omrzela, zapečený toast není dost dobrý, klasické palačinky se také nedají jíst pořád. Pokud vám dochází nápady a nechcete své ratolesti odbývat, bude se vám jistě hodit pár receptů, ve kterých nechybí ovoce, ovesné vločky a tvaroh. A co je nedůležitější, dětem budou chutnat a do přípravy je můžete bez obav zapojit.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena