2 ks | bio citron | |
0.5 ks | bio pomeranč | |
1 ks | čerstvý zázvor | |
250 g | med tekutý |
Citron a pomeranč bio kvality pečlivě omyjeme a nakrájíme na tenké proužky včetně slupek. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Tyto připravené ingredience spojíme s tekutým medem, důkladně promícháme a přesuneme do uzavíratelné sklenice. Sklenici pečlivě uzavřeme víčkem a uložíme v chladničce.
Po zhruba třech dnech si již můžeme zázvorový sirup vychutnat. Stačí vložit lžičku připraveného sirupu do hrnku, zalít horkou vodou a důkladně promíchat. Takto připravený zázvorový sirup s citronem můžeme podávat.
Vyzkoušené a vděčné recepty se zázvorem: Nachlazení bude bez šance!
Zázvor je v této roční době nepostradatelnou součástí zdravého jídelníčku a dávno neplatí, že se z něj dá uvařit pouze vitamíny nabitý čaj. Pojďme se kromě zázvorové medicíny v podobě nápojů podívat i na jiné pokrmy, ve kterých zázvor perfektně užijeme.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena