Na jemném struhadle nastrouháme zázvor, připravíme si citronovou, případně pomerančovou šťávu. Do konvice cca 1,5l vložíme koření, zázvor (pro zvýraznění chuti ještě případně 4 sáčky porcovaného čaje citron se zázvorem od Jemči.) Zalijeme horkou vodou a necháme louhovat asi 15 minut. Poté osladíme medem (nebo hnědým cukrem), přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, pak ještě necháme několik minut odstát. Podle potřeby zázvorový čaj znovu přihřejeme.
Pozn.: Čím déle necháme zázvor louhovat, tím bude čaj pálivější. Optimální je skutečně 15, max. 20 minut.
Příznivé účinky zázvorového čaje s ovocem: Celkové pročištění organismu, antiseptické účinky, pomáhá při počínajících bolestech v krku, má dobrý účinek na trávení (např. po opulentním obědě), dodává celkové povzbuzení (např. při obtížném vstávání či přílišném a stresujícím pracovním vypětí).