Vepřové maso očistíme, nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na drobné kousky.
Na oleji necháme zpěnit cibulku a česnek, pak vmícháme nudličky masa, kurkumu, pepř, sůl a vše zprudka orestujeme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme hlívu ústřičnou, směs podlijeme malým množstvím vývaru a dusíme doměkka. Šťávu necháme zcela vysmahnout a takto připravenou náplň necháme vychladnout.
Na střed plátu listového těsta rozložíme náplň, kterou překryjeme nejdříve okraji z bočních stran a pak těsto svineme v závin. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí a lněným semínkem. Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C dorůžova.
Závin s vepřovým masem a hlívou ústřičnou necháme vychladnout a pak ho nakrájíme ostrým nožem na proužky.
Závin s vepřovým masem a hlívou ústřičnou podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu. Pokrm můžeme podávat i teplý s bramborovou kaší jako hlavní chod.