Kuřecí prsa opláchneme, osolíme, poprášíme grilovacím kořením a dáme na 30 - 45 min. odpočinout do chladničky.
Do jemně osolené vroucí vody vložíme hlavičky brokolice a necháme vařit cca 10 min. déle né. Brokolice, když je rozvařená není dobrá, scedíme.
Na pánvi rozpálíme tuk (já používám buď olivový nebo slunečnicový olej, nikdy rostlinný - páchne po rybině) a orestujeme prsa z obou stran do měkka, vyjmeme na talíř.
Na maso pokrájíme plátky hermelínu a necháme v teple aby nevychladlo. Na pánvi zpěníme cibulku do skleněna, vložíme cca 5 trojúhelníčků smetanového taveného sýra, přidáme špetku až dvě podravky a zalijeme smetanou (trvanlivou na šlehání - 250 ml), 5 minutek povaříme. Mezitím si k masu a hermelínu přidáme povařenou brokolici a zalijeme omáčkou.
Zaváté kuře s brokolicí a plátky hermelínu podáváme s hranolky nebo americkými brambory.