300 g | rajče | |
1 ks | sýr feta | |
podle chuti | ||
---|---|---|
bazalka | ||
sušené oregano |
Rajčata omyjeme a pokrájíme na kolečka. Bazalku nasekáme. Sýr feta podélně rozkrojíme a položíme na alobal. Na sýr položíme vrstvu rajčat a posypeme nasekanou čerstvou bazalkou. Nahoru dáme znovu feta sýr, rajčata a zasypeme sušeným oreganem. Alobal zavineme do malého balíčku a dáme péct do trouby na 20 minut, případně na gril. Sýr feta zapékaný v alobalu podáváme jako zdravou chuťovku nebo předkrm.
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Zdravému stravování vládne pestrá listová zelenina. A protože je jaro pomalu za dveřmi a špenátová sezóna se pomaličku blíží, tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
Autor:erickaaa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena