Květák a brambory očistíme. Květák rozebereme na růžičky, brambory nakrájíme na kolečka.
Do zapékací misky naskládáme květák s brambory a posypeme vše solí a trochou vegety.
Na másle opražíme mouku a vysmahneme jíšku. Zalijeme ji smetanou a připravíme bešamelovou omáčku. Tu ochutíme solí, vegetou a provensálským kořením. Bešamel nalijeme na květák s brambory a vše pečeme asi 40 minut. Asi 10 minut před koncem pečení posypeme vše sýrem a dopečeme.
Zapékaný květák s brambory ihned podáváme.
jardik, vegeta patri do kategorie ´podla chuti´. Slovom vegeta oznacujem zeleninovu koreniacu zmes - pouziva ju aj Mudr. Bukovsky vo svojich receptoch. On to nazyva suseny polievkovy zaklad. Ale ak mas chut na glutaman, kludne si tam nasyp co chces - podla chuti.
Eulálie
Re: Všude Vegeta
Nojo, kibicovat umí každý, že?
Ale - co třeba "přispět vlastní troškou do mlýna" a dodat nějaký recept do remosky?
To je to, oč tu běží - - - - -
Eulálie
Re: Všude Vegeta
Nojo, kibicovat umí každý, že?
Ale - co třeba "přispět vlastní troškou do mlýna" a dodat nějaký recept do remosky?
To je to, oč tu běží - - - - -
info
Komentář k receptu Zapékaný květák s brambory
Pod bešamel jsem si ještě osmahla cibulku a bylo to moc dobré.
Eulálie
Zapékaný květák s brambory
Opravdu výborný recept! Jemně kořeněné, rychlé a chutné!
Všem vám můžu doporučit, vyzkoušejte také a s rajčatovým salátem to prostě nemá chybu!!!