2 stroužky | česnek | |
1 svazek | ředkvičky | |
2 ks | cuketa | |
4 lžíce | parmazán | |
80 g | kuskus | |
1 hrst | cibulová nať | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
máslo | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Podle návodu na obalu si připravíme kuskus a necháme ho vychladnout. Středně velké cukety omyjeme, podélně rozkrojíme, lžičkou vydlabeme dužinu a osolíme. Ředkvičky očistíme a jemně pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nať jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací misku vymažeme máslem a troubu předehřejeme asi na 180°C.
Kuskus podle potřeby omastíme olejem a promícháme s česnekem, ředkvičkami a cibulovou natí. Podle chuti osolíme a opepříme. Touto směsí naplníme cukety, které zasypeme strouhaným parmazánem. Plněné cukety zapékáme 15 - 20 minut. Zapékané cukety podáváme horké, jako chuťovku nebo lehkou večeři.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě začíná, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena