4-5 ks | vejce | |
2 ks | domácí klobása | |
6 ks | brambory | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
majoránka | ||
mletý černý pepř | ||
na ozdobu | ||
jarní cibulka | ||
tvrdý sýr |
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. V mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Mezitím si do sklenice nebo hrníčku rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a přidáme špetku majoránky. Klobásky si nakrájíme na kostičky. Uvařené brambory scedíme, vsypeme společně s klobáskou do zapékací mísy a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme, dokud brambory nejsou dozlatova, potom zalijeme vejci a promícháme. Dáme zpět do trouby asi na 10 minut, až jsou vejce ztuhlá. Nakonec můžeme ještě posypat sýrem a ozdobit jarní cibulkou. Zapékané brambory s domácí klobáskou podáváme na oběd nebo večeři.
Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky
Dlouholetý šéfkuchař Café Colore Luboš Leopold radí, jak udělat co nejchutnější šťouchané brambory. Stačí máslo, šalotka a brambory, které vám zbyly například z přípravy salátu.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena