0.5 kg | rebarbora | |
3 lžičky | kukuřičný škrob | |
1-2 špetky | mletý zázvor | |
70 g | třtinový cukr | |
drobenka | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
55 g | máslo | |
2 špetky | skořice mletá | |
110 g | hladká mouka | |
1 špetka | mletý zázvor | |
70 g | třtinový cukr |
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s cukrem, škrobem a mletým zázvorem. Necháme odstát, rebarbora pustí vodu, kterou potom slijeme. Mezitím si připravíme drobenku z mouky, cukru, másla, skořice, zázvoru a špetky soli. Rebarboru rozdělíme do zapékacích mističek, posypeme drobenkou a vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C. Zapékáme asi 25 minut, dokud není drobenka zlatavá. Mističky se zapékanou rebarborou s drobenkou vyndáme a ihned servírujeme jako lahodný dezert. Můžeme dozdobit lístkem meduňky a přidat kopeček kysané smetany.
Spojení chutí, které vás bude bavit: Upečte křehký rebarborový koláč s třešněmi
Recept na křehký koláč se sezónním ovocem, který vás naučíme opět krok za krokem.
První jarní zavařenina? Zkuste rebarboru!
Nemůžete se dočkat domácích kompotů a marmelád? Při pohledu na zavařovačku vás svrbí ruce? Víme, co můžete zavařit už na jaře.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena