1 ks | Hermelín | |
2 ks | listové těsto (rozválený plát) | |
3 lžíce | domácí bazalkové pesto | |
1 lžíce | sezamová semínka | |
1 lžíce | olivový olej | |
1 stroužek | česnek | |
1 špetka | sůl |
Z obou plátů listového těsta vyřízneme kruh. Doprostřed kruhu vložíme hermelín a listové těsto potřeme bazalkovým pestem. Do druhého plátu vyřízneme doprostřed díru o velikosti hermelínu a přiklopíme spodní plát. Z odřezků vytvoříme plát, který omotáme kolem sýru. Testo nařežeme na 16 dílků, které zrcadlově zakroutíme. Hermelín nařezeme, zakápneme olejem a naplníme nakrájeným česnekem.
Listové těsto potřeme vodou a posypeme sezamovými semínky a solí. Takto připravený hermelín vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 15-20 minut.
Po upečení trháme tyčinky listového těsta a namáčíme do rozehřátého hermelínu.
Zapečený sýr s bazalkovým pestem v křehkém těstíčku vypadá velmi efektně!
8 skvělých receptů z listového těsta nasladko i naslano
V dnešním článku se zaměříme na listové těsto a jeho tvárnost. Pokud při pečení sáhneme po hotovém listovém těstě, příprava moučníků, dezertů i slaných chuťovek z listového těsta je opravdu hračka. Výsledek se nedá zkazit a je rychlou volbou pro nečekané návštěvy.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena