1 ks | Kovářský chléb – 400g (nebo si upečte podle nějakého receptu) | |
1 ks | petit Brie 500g | |
20 plátků | anglická slanina (plátky) | |
2 lžíce | olivový olej | |
1 lžička | včelí med | |
1 špetka | uzená mletá paprika | |
1 špetka | mletý sušený česnek | |
1 lžička | provensálské koření |
U chleba odřízneme vrchní část, která se později přiklopí na naplň. Střídku vyjmeme. Vybranou část chleba potřeme olivovým olejem a vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby část plátků překryla sýr. Na plátky slaniny vložíme celý sýr brie a povrch nařežeme dle libovolného tvaru. Potřeme čajovou lžičkou medu a přidáme koření.
Slaninou překryjeme sýr, následně přiklopíme vrchní část chleba a vložíme do předem vyhřáté trouby.
Brie s chlebem pečeme na 220 °C asi 20 minut. Posledních 5 minut sundáme vrch chleba, aby se slanina krásně propekla.
Zapečený sýr brie s chlebem vytáhneme z trouby, vložíme na talří a ještě teplé podáváme. Pokud jsme byli opatrní při vyjmutí střídky, můžeme ji dále použít. Jako příkus může být nakrájená paprika, okurka nebo rajčata. Zapíjíme nejlépe dobrým růžovým vínem.
Toužíte pohostit návštěvu něčím novým, neokoukaným? Inspirujte se Španělskem a vyměňte nudné chlebíčky a jednohubky za neotřelé tapas.
Autor:djibouti
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena