Rybí filety omyjeme, osolíme a necháme rozmrazit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Bylinky jemně usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nakládaná rajčata pokrájíme na drobné kousky.
Na polovině másla necháme zesklovatět kolečka cibule a odložíme stranou. Druhou polovinu másla nakrájíme na kousky a rozprostřeme je na dno pekáčku. Do pokrájených rajčat vmícháme usekané bylinky a česnek.
Rozmrazené ryby osušíme, pokapeme citronovou šťávou a polovinu vložíme do pekáčku. Potom na filety pangase poklademe polovinu cibule a žampionů. Osolíme, opepříme a poklademe druhou polovinou ryb, cibule a žampionů. Nakonec vše přelijeme ochucenými rajčaty i se šťávou.
Pečeme zvolna ve středně předtopené troubě pod pokličkou. Ke konci pečení poklici sundáme a zprudka dokončíme. V případě, že je omáčka příliš hustá, můžeme rybu podlít trochou bílého vína.
Mezi pečením uvaříme plátky lasagní ve velkém množství vody, kterou hodně osolíme a zakapeme olivovým olejem.
Hotové lasagně aranžujeme po obvodu talíře a do středu servírujeme pečeného pangase s omáčkou. Zapečeného pangase s omáčkou podáváme jako teplý hlavní chod, na talíři zdobíme bylinkami.