Pangase necháme rozmrazit a potřeme marinádou z oleje a koření na ryby (speciální směs s obsahem sušené zeleniny). Je nesrovnatelně lepší než obyčejné koření na ryby. Necháme odležet přes noc.
Brambory oloupeme, mrkev oškrábeme a obojí nakrájíme na kolečka. V hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme brambory i mrkev a osmahneme. Zasypeme kmínem, solí a provensálským kořením. Po krátkém osmahnutí přidáme sušený česnek, kterým nešetříme, podlijeme trochou vývaru a za občasného míchání necháme vývar vybublat.
Ve stejné pánvi velmi krátce osmahneme naloženého pangase.
Zeleninu přeneseme do vymazaného pekáčku. Poklademe pangasem a zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Můžeme ještě znovu posypat provensálským kořením. Pangase s brambory dáme péct do vyhřáté trouby asi na 35 - 45 minut.
Zapečeného pangase s brambory podáváme jako teplý hlavní chod bez další přílohy, bude stačit zeleninový salát.