směs | ||
---|---|---|
3 ks | vejce | |
300 ml | mléko | |
70 ml | smetana | |
60 g | rozinky | |
40 g | cukr moučka | |
1 špetka | muškátový oříšek - strouhaný | |
na ozdobu | ||
lupínky mandlí | ||
podle potřeby | ||
Extra džem lesní směs Hamé Sweet | ||
polovina zbylého velikonočního mazance |
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Pak mazanec nakrájíme na slabší plátky, potřeme džemem lesní směs a skládáme do vymazané zapékací misky. Jednotlivé vrstvy prosypeme rozinkami. Následně ve velké míse rozmícháme cukr, smetanu a mléko. Vezmeme si další mísu a prošleháme v ní vajíčka. Ty pak vlijeme do mléčné směsi a důkladně zamícháme, aby se suroviny dobře spojily. Přelijeme směsí mazancové plátky. Posypeme trochou strouhaného muškátového oříšku, mandlovými plátky a pečeme v troubě 30 minut do zlatohněda.
Veganské pečení: Velikonoční mazanec krok za krokem
Tradiční mazanec patří mezi nepostradatelnou součást Velikonoc. Pokud upřednostňujete rostlinné suroviny, tak tento recept je přímo pro vás a zaručujeme, že je od klasického mazance k nerozeznání
Videorecept: Celozrnný velikonoční mazanec podle Anny
Vyzkoušejte Velikonoce pojmout trochu zdravěji a zkuste univerzální celozrnné špaldové těsto, ze kterého můžete vytvořit mazanec, jidášky nebo další velikonoční dobroty!
Autor:Hamé
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena