6 plátků | vepřová pečeně bez kosti | |
3 lžíce | olej | |
4 ks | vejce natvrdo | |
150 g | tvrdý sýr 45% | |
3 lžíce | hustá majonéza | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
1. Očištěné plátky masa lehkým řezem na povrchu nakrojíme na mřížku. Poté je z obou stran osolíme, opepříme a vložíme do mísy, zalijeme olejem a prohněteme. Maso odložíme stranou a necháme asi hodinu odležet.
2. Mezitím si připravíme sýrovou směs. Vychladlá natvrdo uvařená vejce nastrouháme nahrubo do mísy. K vejcím přistrouháme nahrubo tvrdý sýr a směs spojíme majonézou. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme odleželé platky vepřového masa, na ně navrstvíme rovnoměrně sýrovou směs s vejci. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 30 až 35 minut dorůžova.
3. Zapečené vepřové plátky se sýrovou směsí rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory nebo hranolky, oblíbené dipy a zeleninový salát.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.
Zdravější smažení: Jak si na smažených pokrmech pochutnat bez výčitek?
Smažení patří mezi oblíbené způsoby přípravy pokrmů a možná si ani neuvědomujeme, jak velkou část našeho každodenního stravování tvoří právě smažené pokrmy.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena