2 stroužky | česnek | |
2 lžíce | máslo | |
2 ks | cibule | |
1 ks | uzené kuře | |
80 g | slanina uzená | |
400 g | mražené fazolové lusky | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
vývar |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Uzenou slaninu nakrájíme na proužky a sloupnutý česnek prolisujeme. Kuře očistíme a dutinu břišní potřeme prolisovaným česnekem a naplníme máslem. Na dno pekáčku rozprostřeme kolečka cibule a proužky slaniny. Navrch položíme ochucené kuře a vše pečeme při střední teplotě asi 35 - 40 minut. Podle potřeby kuře podléváme malým množstvím vývaru. Zlatavé kuře vyjmeme a uchováme na teple. K výpeku se slaninou a cibulí přimícháme mražené fazolky, které necháme krátce v troubě zapéci do měkka. Nakonec vše podle chuti přisolíme a opepříme. Uzené kuře rozdělíme na porce a obložíme směsí fazolek s cibulí a slaninou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo bramborové knedlíčky s cuketou.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Jak si vyrábět uzeniny doma? Stačí mít udírnu a vědět postup
V současné době si stále více lidí uvědomuje, že potraviny vyrobené v domácím prostředí jsou nejen kvalitnější, ale také mnohem chutnější. Vzpomínáte si na doby, kdy prarodiče udili maso a další suroviny klidně i několikrát do roka? Právě uzení představuje tradiční způsob úpravy masa. Pokud si nechcete nechat ujít jedinečnou chuť uzenin, dokonce vám na zahradě stojí udírna, stačí se jen naučit správné techniky nakládání a uzení jako takového. A právě na tyto dvě oblasti se zaměříme v následujících řádcích.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena