250 g | těstoviny | |
1 ks | uzené tofu | |
2 lžíce | olej | |
250 ml | rostlinná smetana | |
1 lžíce | lahůdkové droždí | |
200 g | čerstvý špenát | |
1 ks | cibule | |
2 stroužky | česnek | |
1 lžička | sůl | |
1 špetka | pepř |
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody s kapkou oleje. Uvaříme podle návodu doměkka. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme. Do pánve nalijeme olej a na rozehřátém oleji necháme zpěnit cibuli, poté přidáme prolisovaný česnek a na kostičky nakrájené tofu.
Tofu opečeme ze všech stran, přidáme rostlinnou smetanu a pár minut provaříme. Ochutíme lahůdkovým droždím, solí a pepřem. Nakonec do omáčky přidáme česrtvý špenát a dále již nevaříme. Hotovou omáčku zamícháme do připravených těstovin a přendáme do zapékací formy.
Těstoviny posypeme konopnými semínky a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme zhruba 30 minut dozlatova.
Zapečené těstoviny s tofu a špenátem podáváme na oběd či večeři.
Tohle pečení vás bude bavit: Slaný cuketový koláč s uzeným tofu
Urodilo se vám hodně cuket a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento slaný koláč, který efektně vypadá a báječně chutná.
Těstoviny v jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena