500 g | těstoviny | |
20 ml | olej | |
1 ks | cibule | |
240 g | lilek | |
5 stroužků | česnek | |
350 g | cuketa | |
2 ks | konzervovaná rajčata | |
200 ml | zeleninový vývar | |
300 g | mozzarella | |
600 g | rajčata | |
200 g | selský jogurt | |
undefined - | citron | |
undefined - | česnek sušený | |
podle chuti | ||
---|---|---|
- | sůl | |
- | pepř | |
- | sušená bazalka |
Rozehřejeme si větší hrnec s olejem a dáme si zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Poté přidáme lilek s cuketou a prolisovaným česnekem, krátce opečeme, osolíme, opepříme a přidáme sušenou bazalku se sekanými rajčaty, podlijeme vývarem a necháme pod pokličkou na snížený plamen zhruba 20 minut provařit a případně dochutíme.
Mezitím si uvaříme těstoviny a dáme si pozor, aby se nerozvařily - během pečení v omáčce ještě trochu změknou. Rozpálíme si troubu na 180 °C a připravíme si velkou zapékací misku. Do hrnce s omáčkou přidáme těstoviny, promícháme a vše přendáme do zapékací misky, kde směs pěkně rovnoměrně rozprostřeme. Posypeme strouhanou mozzarellou a dáme zapéct do trouby na prostřední mřížku na 15 minut, poté ještě 5 minut na zvýšený stupeň na 190 °C.
Během pečení v troubě si nakrájíme rajčata, dáme do misky, smícháme s jogurtem, okořeníme, přidáme sušený česnek a zakápneme citrónem.
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou podáváme s jogurtovým salátem.
Život bez masa: Staňte se na pár dní vegetariánem
Vegetariáni se často potýkají s nepochopením a jednou z obvyklých otázek, která směrem k nim vychází z úst masožravců, je "A co jako jíš?" Pokrmy bez masa, to nejsou jen nudné saláty a zelenina bez chuti, ale i nápadité a do detailu propracované recepty ze zdravých a plnohodnotných surovin. Máme pro vás 12 tipů na hlavní jídlo ve vegetariánské verzi.
Autor:Václav Štafl - Benefoods
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena