Zapečené těstoviny s mletým masem a rajčatovou omáčkou je vynikající oběd, kterým potěšíte celou rodinu.
Hodnocení
4.6
/ 5 (113x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
20x
Ingredience
Podle chuti
Cukr
Česnek4 stroužky
Pepř a sůl
Bazalka1 hrst
Ostatní
Mrkev3 ks
Těstoviny1/2 balíčku
Velká cibule1/2 ks
Hovězí mleté maso500 g
Eidam150 g
Rajčatový protlak (velký)2 konzervy
Červená cibule1/2 ks
Postup přípravy
Nakrájíme si cibuli a 1 stroužek česneku, nastrouháme mrkev.
Na pánvi necháme cibulku lehce zesklovatět, přidáme česnek a chvilku ještě necháme smažit.
Do pánve vložíme mleté maso, osmažíme ho, až rozpadá na kousky. Přisypeme strouhanou mrkev. Lehce podlijeme vodou, vmícháme protlak a dusíme asi 20minut. Směs dochutíme česnekem, cukrem, solí, pepřem, nakonec přidáme bazalku či bylinky, které máme rádi (např.tymián nebo oregano). Necháme chvíli vychladit.
Uvaříme si těstoviny podle návodu, aby byly al-dente.
Nastrouháme sýr.
Masovou směs smícháme v zapékací misce s těstovinami, posypeme sýrem a dáme zapékat, až je sýr zlatavý.
Zapečené těstoviny s mletým masem podáváme teplé, pozor ovšem na rozpálený povrch těstovin.