Zapékací misku slabě vymažeme máslem. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s 1 lžící olivového oleje a uvaříme v ní těstoviny tak, aby byly měkké, zároveň však pevné. Scedíme je, po důkladném okapání odložíme a necháme částečně vychladnout.
V míse smícháme kousky masa tuňáka se sýrem ricotta a rozetřeme v hladký krém. Krém vložíme do plátěného sáčku s kulatou trubičkou a naplníme jím rigatoni (silné rýhované trubičky). Naplněné rigatoni urovnáme do zapékací misky.
V misce smícháme smetanu s nastrouhaným parmazánem, osolíme a opepříme. Hmotu naneseme na těstoviny a navrch upravíme do křížků sušená rajčata. Pokrm zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) asi 20 minut.
Hotové rigatoni podáváme horké přímo ze zapékací misky.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART