150 g | slanina | |
1 stroužek | česnek | |
2 lžíce | olej | |
1 ks | cibule | |
2 ks | paprika červená | |
500 g | mleté maso | |
150 g | tvrdý sýr | |
1 hrst | zelené bylinky | |
425 ml | konzervovaná rajčata | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
směs koření na mleté maso |
1. Na vyšší pánvi orestujeme na trošce oleje a při středním plameni slaninu nakrájenou na kostičky, vzápětí také zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Zvýšíme teplotu a přidáme mleté maso, stroužek česneku, po chvíli i špetku soli, směs koření na mletá masa a nasekané bylinky.
Tip: Velmi chutné je přidat i něco na ozvláštnění, například žampiony nebo malou cuketu.
2. Zalijeme plechovkou krájených rajčat (nebo sugo, passata), promícháme, přivedeme k varu, přikryjeme poklicí, stáhneme plamen na minimum a necháme probublávat cca 40 minut.
3. Poté si dáme rozehřát troubu na 175 °C. Papriky rozpůlíme, očistíme, naplníme připravenou masovou směsí, posypeme sýrem a dáme na pečící papír na plech či pekáček. Necháme zapéci cca 20 minut.
4. Zapečené plněné papriky se sýrem ihned podáváme, například s lehkým salátem.
Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém
Čerstvé papriky okupují naše zahrádky a nastává ten pravý čas, kdy je ve velkém zařazujeme do jídelníčku. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech klesá. Co všechno lze z paprik připravit?
Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem
Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena