3 stroužky | česnek | |
2 ks | šalotka | |
2 konzervy | tuňák ve vlastní šťávě | |
125 g | mozzarella | |
2 lžíce | olivový olej | |
200 g | kukuřice sterilovaná | |
400 g | rajčata sterilovaná | |
270 g | celozrnné penne | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
tymián | ||
rozmarýn | ||
mletý černý pepř |
Troubu předehřejeme na cca 200 °C. Než se trouba zahřeje, uvaříme podle návodu na obalu celozrnné těstoviny. Těstoviny vaříme v osolené vodě a poté je scedíme.
Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kukuřici a tuňáka slijeme a necháme okapat. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli a česnek, přidáme kukuřici, rajčata, koření, trošku podlijeme a necháme provařit cca 15 minut. Do směsi přidáme tuňáka, nakrájenou mozzarellu a podle chuti další koření (třeba Italské těstoviny). Nakonec vmícháme scezené penne.
Směs dáme do pekáčku a tu ještě můžeme poklást nakrájenými rajčátky. Penne s tuňákem a rajčaty dáme zapéct do vyhřáté trouby na cca 15 minut. Hotové zapečené těstoviny podáváme jako rychlý hlavní chod bez zbytečných kalorií a tuků.
Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem
Recept na výbornou vegetariánskou omáčku z hnědé čočky, mrkve a rajčatového pyré, která se skvěle hodí k těstovinám. Příprava vám nezabere víc než 15 minut.
Zapečené gnocchi s rajčaty krok za krokem
Máme pro vás tip na zdravý a vydatný oběd bez masa, na kterém si pochutná celá rodina.
Autor:anicka123
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena