8 ks | paprika | |
náplň | ||
---|---|---|
2 ks | vejce | |
500 g | balkánský sýr | |
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Papriky (nejlépe kapie) naskládáme na horkou pánev a opečeme je nasucho ze všech stran až do černa. Opečené horké papriky skládáme do misky, kterou přikrýváme a po dopečení poslední papriky necháme asi 2 hodiny zavřené nebo alespoň přikryté mikrotenovým sáčkem odležet. Papriky potom oloupeme z tenké spálené slupky. Balkánský sýr nastrouháme najemno a smícháme s vejci. Hmotnost balkánského sýru si můžeme určit sami podle počtu paprik a také podle toho, kolik sýru v paprikách chceme. Oloupané papriky naplníme balkánským sýrem s vejci. Nejlépe jdou naplnit malou lžičkou. Na pánvi na oleji se papriky opečou po obou stranách dozlatova. Zapečené papriky plněné balkánským sýrem se servírují s chlebem nebo s brambory. Papriky můžeme servírovat jako předkrm, hlavní chod či jen tak na chuť.
Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém
Čerstvé papriky okupují naše zahrádky a nastává ten pravý čas, kdy je ve velkém zařazujeme do jídelníčku. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech klesá. Co všechno lze z paprik připravit?
Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem
Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
Autor:anyk
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena