5 stroužků | česnek | |
500 g | brambory | |
200 ml | mléko | |
1 ks | cibule | |
2 řapíky | celer | |
4 ks | rajče | |
4-5 lžic | rajčatový protlak | |
40 g | parmazán | |
100 ml | červené víno | |
500 g | hovězí mleté maso | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
mleté chilli koření |
Cibuli, česnek a řapíky celeru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omytá rajčata nakrájíme na plátky . Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Připravíme si masovou pikantní směs. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak postupně přidáváme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud se maso nerozmělní a neztmavne. Směs ochutíme solí, pepřem a mletým chilli kořením, vmícháme nakrájený celer a rajčatový protlak, vše podlijeme vínem a zvolna necháme tekutinu zcela zredukovat. Mezitím si z vařených brambor a teplého mléka připravíme bramborovou kaši, do které vmícháme parmazán. Připravenou masovou směs přendáme do zapékací mísy, poklademe nakrájenými rajčaty a překryjeme hustou bramborovou kaší se sýrem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 35 - 40 minut dozlatova. Zapečené pikantní maso s bramborovou kaší podáváme v zapékací míse a každý stolovník si naloží podle vlastní chuti. Jako přílohu zvolíme čerstvý zeleninový salát.
Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty
Domácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena