2 ks | kuřecí čtvrtky | |
1 stroužek | česnek | |
300 g | brambory | |
0.3 ks | brokolice | |
250 ml | smetana na vaření 31% | |
150 g | mozzarella | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
mletý muškátový květ | ||
podle potřeby | ||
60 g | máslo |
1. Kuřecí čtvrtky očistíme, ze všech stran osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a pod kůži vložíme oříšky másla. Oloupané brambory nakrájíme na silnější plátky. Brokolici zbavíme košťálu, růžičky rozebereme na menší kousky, které spaříme dvě minuty ve vroucí vodě, poté je ihned zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat. Smetanu prošleháme se solí, mletým muškátovým květem a pepřem. Mozzarellu nakrájíme na plátky.
2. Zapékací misku vytřeme máslem. Dno poklademe vrstvou nakrájených brambor, které osolíme, poté vložíme vrstvu brokolice a opět brambory. Následně mezi tuto směs umístíme kuřecí čtvrtky, vše podlijeme ochucenou smetanou, zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C . Pečeme přibližně 35 až 40 minut, poté vše odkryjeme, poklademe mozzarellou a dopečeme při 200 °C dorůžova.
3. Zapečené kuřecí čtvrtky s bramborem a brokolicí rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je čerstvý zeleninový salát.
Zapečené gnocchi s rajčaty krok za krokem
Máme pro vás tip na zdravý a vydatný oběd bez masa, na kterém si pochutná celá rodina.
10 skvělých a poctivých receptů z jednoho hrnce
Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku. Snadné na přípravu a chuťově vynikající pokrmy, kterými nasytíme celou rodinu, což zejména o prázdninách oceníme.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena