Na pánvi rozpálíme olej a přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Trochu ji osmahneme a poté přidáme mleté maso. To osmahneme a trochu osolíme, opepříme, přidáme oregano a bazalku.
Poté si připravíme rajčata - rozkrájíme je na jemné kousky a přidáme lžíci protlaku. To vše přidáme k masu a pořádně zamícháme. Můžeme také dochutit solí.
Směs dáme stranou a přejdeme na plnění trubiček. Nejlépe je plnit holýma rukama a tlačit směs dovnitř tak, aby byly trubičky plné. Až je vše naplněno, položíme na plech vedle sebe. Pokud máme velkou troubu, vyjde na jeden plech/ někdy i na dva.
Do misky dáme 4 lžíce bílého vína (nebo můžeme i smíchat se smetanou), trochu vody z rajčat. Osolíme a opepříme a vniklou omáčkou polijeme cannelloni a dáme péct do trouby na cca 200°C (podle typu trouby). Počkat, než se na vrchní vrstvě utvoří kůrka, poté otočit. Ke konci ještě můžeme posypat parmazánem a nechat dopéct dalších cca 10 min.