2-3 stroužky | česnek | |
3 ks | vejce | |
800 g | brambory | |
1 ks | cibule | |
60 g | parmazán | |
80 g | anglická slanina | |
500 g | mleté vepřové maso | |
250 ml | smetana na vaření | |
2 ks | zelí Pak choi | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
drcený kmín | ||
mletý černý pepř |
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a omyté čínské zelí Pak choi nakrájíme na nudličky. Stroužky oloupaného česneku nakrájíme na plátky. Ve smetaně rozšleháme vejce se strouhaným sýrem, solí a mletým černým pepřem. Na lžíci oleje rozškvaříme anglickou slaninu, na které necháme zesklovatět nakrájenou cibulku a česnek. Pak vmícháme mleté maso a vše opékáme, dokud se maso nerozdělí na drobné kousky. Masovou směs osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem a vmícháme nakrájené zelí Pak choi. Vše podlijeme asi 2 lžícemi vody, krátce podusíme a odstavíme z tepla. Zapékací mísu nebo pekáček vytřeme olejem a dno poklademe polovinou nakrájených brambor. Na ně navrstvíme maso se zelím a opět poklademe zbývajícími plátky brambor. Vše zalijeme smetanou se sýrem a vejci a upečeme v horké troubě při 180 °C dozlatova. Zapečené brambory s vepřovým masem a zelím Pak choi rozdělíme na porce a podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.
10 skvělých a poctivých receptů z jednoho hrnce
Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku. Snadné na přípravu a chuťově vynikající pokrmy, kterými nasytíme celou rodinu, což zejména o prázdninách oceníme.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena