2 špetky | sůl | |
4 ks | vejce | |
0.5 ks | citron | |
2 ks | avokádo | |
1 lžička | koření | |
podle chuti | ||
---|---|---|
slanina | ||
tvrdý sýr | ||
bazalka | ||
cherry rajče |
Výbornou pomůckou je v tomto případě plech na muffiny, který obrátíme tak, aby výstupky byly směrem nahoru. Avokáda si přepůlíme, odstraníme pecku, částečně ještě vydlabeme a umístíme mezi výstupky slupkou dolů. Touto fintou zajistíme, aby se nám půlky avokád nepřevracely na stranu. Všechny půlky avokád seshora pokapeme citronem, lehce osolíme a posypeme oblíbeným kořením. Nakonec můžeme naplnit oblíbenými ingrediencemi. Základem by mělo být vždy vejce a poté můžeme přidat například nastrouhaný sýr (například cheddar), slaninu na kostičky, nakrájená cherry rajčata či lístky bazalky. Pečeme na 160 °C dozlatova a do ztuhnutí bílků. Zapečené avokádo podáváme co nejdříve po vytažení z trouby.
Mrkev, čerstvé bylinky nebo avokádo: Co dalšího by Lvům nemělo chybět v jídelníčku?
Pokud jste ve znamení Lev, tak by Vám neměla chybět v jídelníčku čerstvá zelenina. Dodá tělu energii a navíc je snadná na přípravu.
Zažijte pravé Thajsko: Avokádový salát podle šéfkuchařky Café Buddha
Slavné speciality jako Pad Thai či nejrůznější druhy kari jsou často připravované na půl plynu. Pokud chcete ochutnat skutečně autentické Thajsko, ukážeme vám třeba tento skvělý avokádový salát.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena