600 g | kuřecí prsa bez kosti a kůže | |
1 ks | cibule | |
1 ks | červená cibule | |
80 g | anglická slanina (plátky) | |
0.5 ks | brokolice | |
3 stroužky | česnek | |
1 lžíce | rajčatový protlak | |
80 ml | sladší bílé víno | |
200 ml | slepičí nebo zeleninový vývar | |
marináda | ||
---|---|---|
1 kelímek | bílý jogurt 3% | |
2 stroužky | prolisované stroužky česneku | |
1 lžíce | olej | |
0.5 lžičky | pálivá mletá paprika | |
podle potřeby | ||
olej na smažení | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Kuřecí prsa očistíme, zlehka naklepeme a osolíme. V míse prošleháme bílý jogurt se lžící oleje, prolisovaným česnekem, mletou červenou pálivou paprikou, solí a pepřem dohladka. Poté do takto připravené marinády vložíme kuřecí prsa a necháme je v chladu několik hodin odležet.
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Očištěnou brokolici rozdělíme na růžičky. V hluboké pánvi na oleji nejprve orestujeme slaninu, poté ji vyjmeme a následně zprudka ze všech stran opečeme očištěná marinovaná kuřecí prsa dozlatova. Kuřecí prsa a slaninu přendáme do zapékací mísy a na výpeku v pánvi orestujeme cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme brokolici a česnek a vše za stálého mícháni ještě asi 3 minuty opékáme. Potom do směsi zarestujeme rajčatový protlak, vše podlijeme vínem a vývarem, kráce povaříme a přendáme k masu do zapékací misky.
Kuřecí prsa se zeleninou pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut.
Zapečená kuřecí prsa rozdělíme na porce, poklademe slaninou, obložíme zeleninou a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory na oblíbený zbůsob, k večeři postačí jen křupavá bageta.
.
Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.
Recept na kuřecí souvlaki krok za krokem
Komu by se chtělo dlouze vařit, když se za okny objevuje první jarní sluníčko. Proto si dnes připravíme velmi rychlý hlavní chod - kuřecí maso na řecký způsob. Skvěle ochucené kuřecí nudličky napichujeme na špejle a pečeme v troubě.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena