1 stroužek | česnek | |
1 hrst | strouhanka | |
350 ml | mléko | |
1 ks | cuketa | |
2 ks | velká vejce | |
200 g | plísňový sýr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
olej |
1. Plech (pekáček) vytřeme oloupaným česnekem. Komu nevadí tuk, vymaže i olejem. Oloupanou cuketu a sýr nastrouháme a smícháme dohromady. Přidáme ostatní suroviny - mléko, vajíčka, sůl, pepř a strouhanku. Směs dobře promícháme.
2. Takto připravenou cuketovou směs vlijeme na připravený plech a upečeme v rozpálené troubě na 180 °C dozlatova.
3. Zapékanou cuketu lze jíst samotně za tepla i za studena, ale skvěle chutná také s vařenými novými brambory a hlávkovým salátem.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Cuketa: Zeleninový poklad v kuchyni, který se hodí k zapékání, grilování i smažení
Cuketu jsme vděčně přijali do jídelníčku jako stále více oblíbenou všestranně využitelnou zeleninu. Bohužel stejně jako je skupina lidí, kteří ji milují a dávají ji téměř do všeho, tak existují lidé, kteří cukety ze srdce nenávidí. Jejich problém je buď ve stravovacích zvycích nebo v tom, že neumí ocenit její jemnost a také ji neumí správně udělat a vždy jim vznikne "bláto", jak tomu říkají. Řekněme si tedy o cuketách něco bližšího.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Autor:JD
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena