Zapečená cuketa s mletým masem je skvělý způsob, jak jednoduše a chutně zpracovat cuketu.
Hodnocení
4.7
/ 5 (3x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
náplň
500
hovězí a vepřové mleté maso
1
cuketa
80
tvrdý sýr
podle potřeby
3
sůl
1
mletý černý pepř
2
olej
podle chuti
2
plnotučná hořcice
1
paprika sladká
1
kmín
4
česnek
Postup přípravy
V míse si připravíme podobnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek dle chuti, 2 lžičky plnotučné hořčice a do této směsi nastrouháme tvrdý sýr (může být i šunkový salám).
Cuketu oloupeme a vnitřek vydlabeme. Naplníme směsí (můžeme dát směs syrovou, nebo si předem připravit na pánvi).
Cuketu vložíme do zapékací nádoby, podlijeme trochu vodou s olejem. Cuketu malinko posolíme, posypeme sladkou paprikou a trochu kmínu.
Dáme do trouby a pečeme do té doby, než je upečené maso uvnitř a cuketa je měkká (ne rozpečená, jako bláto!!!)- proto pokud dáme maso už připravené z pánve, pečeme samozřejmě kratší dobu, jen než změkne cuketa. Podáváme s bramborem.