Tento studený překrm podáváme vždy s dostatečným množstvím bagety a bílým vínem.
Hodnocení
3.0
/ 5 (683x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
2 stroužky
česnek
- -
sůl
0.5 svazku
petrželka
500 g
žampióny
- -
mletý pepř
2 ks
šalotka
100 ml
bílé víno
- -
olivový olej
Postup přípravy
Malé žampióny otřeme vlhkým hadříkem a odkrojíme nožičky. Česnek a šalotky nakrájíme najemno i s petrželkou. Česnek i s cibulkou necháme zesklovatět na oleji, přidáme žampióny a opékáme asi 5 minut na mírném plameni. Potom houby podlijeme vínem, osolíme a opepříme a vmícháme petrželku a ještě chvíli opečeme, než se tekutina odpaří, necháme vychladnout a podáváme.