Pečený zajíc a bažant v jednom pekáči. Nové koření, bobkový list a sójová omáčka nesmí chybět.
Hodnocení
3.2
/ 5 (69x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
2 kg
brambory
1 ks
bažant
8 kuliček
nové koření
4 dl
olivový olej
2 lžíce
sójová omáčka
1 balíček
koření na americké brambory
1 ks
mladý zajíc
8 ks
bobkový list
Postup přípravy
Po běžné úpravě zvěřiny vložíme do dutin břišních bobkové listy a nové koření v poměru jedna ku jedné.
Smícháme sójovou omáčku, koření na americké brambory a olivový olej. Oba kusy vydatně přelijeme směsí.
Brambory pod vodou očistíme, podélně nakrájíme na čtvrtky, upečeme na způsob bramborů amerických, mastíme zbytkem kořenící směsi, kterou jsme použili na maso.
Pečeme dle klasických kriterií. Podáváme s brambory. Můžeme servírovat také studené a uležené do druhého dne.