0.5 ks | celer | |
1 ks | jablko | |
10 kuliček | hroznové víno | |
2 lžíce | majonéza | |
1 lžíce | kysaná smetana | |
1 lžíce | bílý jogurt | |
1 lžíce | vlašské ořechy | |
1 hrst | vařené loupané krevety | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
citron |
Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, stejně tak jablko. Vlašské ořechy nasekáme nadrobno a nasucho opražíme. Hroznové kuličky nakrájíme na nudličky. Plody moře nakrájíme na kousky.
Namícháme si dresink z kysané smetany, trochy majonézy, bílého jogurtu, citronové šťávy, soli a pepře.
Celer a jablko promícháme s dresinkem, přidáme hroznové víno, ořechy a plody moře. My použili vařené vyloupané krevety, ale mohou být i jiné plody moře, které máte rádi. Znovu vše na waldorfský salát promícháme a podle potřeby dochutíme.
Waldorfský salát s plody moře podáváme vychlazený, skvěle doplní stůl s grilovanými pokrmy.
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
Jak na pravý salát Caesar? Naučíme vás ho krok za krokem
Dnes vás krok za krokem naučíme famózní salát, který je součástí menu po celém světě. Základem je římský salát, nezaměnitelný dresink, křupavé krutony a parmazán.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena