Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, stroužky česneku na jemné plátky a rozprostřeme obojí na dno pekáče, který jsme předtím lehce zakápli olejem.
Maso a bůček omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Hodně nasolíme, přidáme kmín a vložíme do pekáče. Přiklopíme pokličkou a pečeme zhruba 1,5 hodiny při 220 °C (podle výkonu trouby). Během pečení maso obracíme a podléváme lehce vodou. Až je maso dostatečně měkké, sundáme pokličku a pečeme, dokud maso není dozlatova opečené.
Jako přílohu k výpečkům doporučuji houskový nebo bramborový knedlík a zelí.
Já dělám fofr výpečky na plotně akorát maso není pečené ( mě je totiž po pečeném mase zle ) ale dušené a chuť a barva omáčky je úplně stejná až na to že já mám hotovo za 45 - 50 minut
michaela (tecka) doma
Re: Komentář k receptu Výpečky
si z vas udelali legraci u řezníka.... panenka rozhodne neni na vypecky, ale treba na peceni v listovem teste nebo na minutky :-)
Reklama
Terka
Komentář k receptu Výpečky
Přítel si dneska poručil chlupaté knedlíky s výpečky.. :) Místo oleje jsem ale pekáč vymazala sádlem, místo celého kmínu jsem dala drcený (celý jsem neměla :D ) a bůček jsem tam vůbec nedávala, dala jsem tam jenom krkovici.. Nicméně už mám v troubě, tak uvidíme, jak to dopadne. Každopádně moc děkuju za recept, jediný takový normální :) Budu děůat s chlupatým knedlíkem.. Celkově je to prostě jedna velká premiéra :D
Hippik
Komentář k receptu Výpečky
Ani bych nečekal, že to bude tak jednoduché na přípravu. A jinak teda u řezníka mi poradili panenku.
libulubo
dobré
mnamka dnes jdu dělat po druhé děkuji za tento snadný recept ale přitom velice chutný